26 maart 2015

Haak mee voor het Nationaal Ouderenfonds
Doe mee! door het maken van dit bloemetje. Door het te doneren, help je eenzame ouderen samen te komen in brei- of haakclubs. Haken voor het goede doel, leuk toch?
Door dit bloempje te haken en op te sturen het Nationaal Ouderenfonds kun je helpen! Iedere bloem wordt voor €1,- verkocht op markten en beurzen en de opbrengst hiervan gaat naar Samen Breien. Ook de projecten die tijdens de breiclubs worden gemaakt worden verkocht. De inkomsten hiervan worden gebruikt om nieuwe breiclubs op te zetten en te voorzien van materiaal.
Hoe leuk is het om dit bloemetje, of een van onze andere bloempjes, te haken voor het goede doel? We hebben altijd wel nog restjes garen liggen. Hoe meer bloemen, hoe meer inkomsten en hoe minder eenzame ouderen. Hij is zo gemaakt, dus doe mee en maak misschien zelfs een hele bos!
Wat heb je nodig?Katoengaren voor naalden 3. Je zou kunnen gebruiken:
Gebruikte steken:
l.       = lossen
hv.    = halve vasten
v.      = vasten
stk.   = stokje

Haakpatroon bloem:

Haak 5 l. en sluit deze met een hv. tot een ring.
1e toer: 12 v. in de ring en sluit met een hv. Wissel van kleur.
2e toer: Hecht de nieuwe kleur aan en haak *7 l., hv. in de volg. st.* Herh. *-* nog 11x (=12 bloemblaadjes)
3e toer: hv. in het 1e bloemblad, 3 l.( =1e stk.) nog 11 stk. in zelfde opening, 1 hv. in de hv. van de vorige toer. *12 stk. in volg. bloemblad, hv. in de hv. van de vorige toer* herh. *-* nog 10x. Hecht af.

Stuur jouw bloem(en) incl. naam, adres, woonplaats en eventueel e-mailadres naar:
Nationaal Ouderenfonds
t.a.v. Milou van den Dool
Postbus 11
3980 CA Bunnik


2 opmerkingen:

 1. Hello, I love your crochet, it is beauty, I love this colors, I follow your blog, I have a blog about crochet with free patterns and free crochet diagrams, visit me , hugs from Brazil.
  Visite meu blog - Tita Carré - Crochet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I took a look at your blog.I love it.
   I'm a follower :D

   Verwijderen