20 april 2015

Wat te doen met ... ?

Ik haak nu al enige jaren. Mijn collectie aan garen begint behoorlijk te groeien.
Ook heb ik veel restjes garen liggen. Te weinig om er iets mee te maken.
Maar wat doe je dan met die restjes?

Ik haak meestal voor andere, een lach op een kind zijn  gezicht is onbetaalbaar. Daarom wilde ik 
iets nuttigs met de restjes garen doen. En ik heb het gevonden .....

Ik vond op facebook de Stichting Parelvisjes! Hier kun je de Perla visje en de Prematura visje haken die bestemd zijn voor kinderen van 0 t/m 5 jaar die chronisch en/of ernstig ziek zijn, te vroeg geboren en/of een operatie moeten ondergaan. Dus baby's, peuters en kleuters.

               PERLA VISJEDe visjes die gehaakt worden zijn gebaseerd op de sluierstaartvisjes. De staarten van de visjes bootsen de navelstreng na wat voor de baby herkenbaar aanvoelt en er daar door voor zorgt dat ze rustig worden en een sonde en beademing er niet meer uittrekken. De baby kan hier door alle energie in de ontwikkeling stoppen zodat het mogelijk is dat baby eerder naar huis kan.
                                               PREMATURA VISJEMijn eerste Perla en Prematura visje heb ik inmiddels gehaakt. Deze zwemmen naar de Stichting toe om gekeurd te worden. Aan de visje worden strengen eisen gesteld. Zo mogen ze niet zomaar met elk katoen gehaakt worden, en moeten aan de juiste maten voldoen. Ze mogen niet te klein maar ook niet te groot zijn. Meten is weten!!

Wil je ook van je restjes garen af, dan kom ook gezellig met ons mee haken. Alle informatie en patronen vind je op de facebook groep Parelvisjes!

Mijn zoontje wilde natuurlijk ook zijn eigen visje hebben. Deze heb ik gehaakt voor hem. Hij is groter dan toe gestaan. Maar ja, deze is ook bedoelt voor een knul die 7 jaar is ;)
3 opmerkingen: